Sünen-i Nesai Tercemesi (3 cilt)

2100 TL BASKISI YOK TL

Ebat: 17×25 Kağıt: Şamua Cild: Lüx

İslam dünyasının ve batı aleminin güvenilirliğinde ittifak ettiği dokuz hadis kitabından biri olan bu eser Ebû Abdurrahman Ahmed b. Şuayb en-Nesâî “elMücteba” ismini vererek hazırlamış ve daha sonra bu hadis kitabı Sünen-i Nesâî” diye meşhur olmuştur. İçerisinde 5662 hadis vardır.

Tercümede esas alınan nüsha Muhammed Muhiddin Abdulahamid nüshası olup Arapça metin de bilgisayar ortamından aktarılmıştır..

Kitap başlıkları “Kitab-ut Tahara” (Temizlik bölümleri) şeklinde tercüme edilmiş olup bab başlıklarına “Bölüm” adı verilmek suretiyle bazen soru şeklinde bazen da değişik şekillerde Arapça aslına bağlı kalmadan başlık verilmiştir. Nesâî’nin bazen bab (bölüm) diyerek başlık vermeden geçtiği yerlere hadisin içeriğine göre bir başlık konulmuştur. Bazen de konu ile alakası olmayan başlıklar hadisin konusuna göre değiştirilmiştir. Sahabe ve tabiin isimleri geçtiğinde dile ağırlık olacağı için (r.a.) denmemiştir.

Rasûlullah ve Peygamber denildiğinde de mutlaka (s.a.v.), denmiştir. Oğul manasına gelen İbn kelimeleri çoğunlukla (b.) olarak gösterilmiştir. Bab’lar bölüm olarak isimlendirilmiştir.

Her hadisin tercümesinin altına o hadisin başka hadis kitaplarımızdan Buharî, Müslim, Ebû Davut, İbn Mace, Darimi ve Muvatta isimli hadis kitaplarının kitap ismi bab (bölüm)numarası verilmek suretiyle Ahmed b. Hanbel’in müsnedinden ise “Dâr-u Ihyâ-üt Tûrâs el Arabî” baskısı olan 9 ciltlik (son iki cildi fihrist) 27100 hadisten oluşan ve “Rıyaz Abdullah Abdulhâdî” tarafından hazırlanıp tertip edilen baskı esas alınarak o baskıdaki numaralamaya göre hadis numaraları yine bilgisayar ortamından alınarak verilmiştir. Bu tahriç çalışmalarımız bilgisayar ortamındaki Sahr programı ile CONCORDANCE ismi verilen, el Mu’cemül müfehres li elfaz-ıl hadis-in nebevî isimli kitap esas alınarak kitap adı ve bab numaraları verilmek süretiyle yapılmıştır. Türkiye’deki Buhârî, (Ötüken); Müslim, (Sönmez); Ebû Davud, (Şa-mil); Tirmîzî (Konya Kitapçılık); İbn Mace, (Kahraman); Muvatta, (Beyan); Darimi, (Madve) baskılarına da uygun hale getirilmiştir. Aynı hadisi bu kitaplardan bulmak isteyenlere de kolaylık sağlanmıştır.

Ebû Abdurrahman Ahmed b. Şuayb en-Nesâî. 830’da Horasan civarındaki Nesâ şehrinde doğmuş, 915′ de Mekke’de vefat etmiştir.